Türk Sağlık Sende Önder Kahveci yeniden genel başkan seçildi

TSS  Olağanüstü Genel Kurulu bugün Türkiye Kamu-Sen toplantısı salonunda gerçekleştirildi. Genel KurulA  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, TÜRKAV Genel başkanı Ebubekir Korkmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Köz ve Konfederasyona bağlı sendikaların Genel Başkanları delegeler ve misafirler katıldılar.  Divan Başkanlığı’nın Türk Haber-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yücel Kazancıoğlu, Divan üyeliklerini Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Polat ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan yardımcısı Selahattin Dolgun’un yaptığı kongrede ilk olarak Genel Başkan Vekili Ümit Turhan bir konuşma gerçekleştirdi. 

Turhan: Sarsılmaz Bir Birliktelik İçerisinde İnandığımız Yolda Yürümeye Devam Edeceğiz.

Turhan konuşmasında Türk sağlık-Sen olarak bu yıl 9 binin üzerinde üye artışı gerçekleştirdiklerini kaydederek Bu başarının inanmış ve bu davanın uğruna kendini adamışların elde ettiği bir başarı olduğunu ve her bir teşkilat mensubumuzun alın teri olduğuna dikkat çekti. 

Turhan önümüzdeki süreçte yetkiyi mutlaka sahibine getireceklerini kaydederek “Haklı bir davanın peşinde verilen şanlı bir mücadele ile sarsılmaz bir birliktelik içerisinde inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Biz gücümüzü inandığımız değerlerden, verdiğimiz mücadeleden, büyük teşkilatımızdan ve bize gönül bağı ile bağlanmış üyelerimizden alıyoruz. Bu güçle inanıyoruz ki yetkiyi alacağız. Yetkiyi asıl sahibine Türk Sağlık-Sen’e mutlaka kavuşturacağız.” dedi. 

Geylan: Türkiye Kamu-Sen ve Bağlı Sendikalar Mutlaka Yeniden Yetkili Olmalı

Turhan’ın ardından Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. 

Türk Sağlık-Sen’in üye artışının takdire ve övgüye şayan olduğunu dile getiren Geylan “Önümüzdeki dönem Türkiye Kamu-Sen’in ve bağlı sendikaların yeniden yetkili olacağı bir dönemin Bismillahı olacaktır. Yetkili olmalıyız Neden yetkili olmamızın sorusunun cevabı dönüp 6 geçmiş toplu sözleşmeye bakmak yeterlidir. Kamu çalışanları bu süreçte bırakın kazanım elde etmeyi hep mağdur edildiler. Toplu sözleşme masasında hakkıyla savunulmadı.  Bunu önlemek için Türkiye Kamu-Sen yeniden yetkili olması lazım” dedi. 

Önümüzdeki Toplu sözleşmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Geylan, uzun zamandır Türkiye Kamu-Sen’in dile getirdiği memur paketinin hayata geçmesini istediklerini kaydetti. 

Kahveci: Kamu Çalışanlarının Talepleri Hızlı Bir Şekilde Hayata Geçmeli

Talip Geylan'ın ardından  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen önceki Genel Başkanı Önder Kahveci bir konuşma yaptı. 

Türkiye’nin seçim sürecinin geride bıraktığının ve millet iradesinin tecelli ettiğini belirten Kahveci önümüzdeki sürecin kamu çalışanları için çok önemli olduğuna dikkat çekti. 

Kahveci kamu çalışanlarımızın ücretlerinin arttırılması, 3600 ek göstergedeki eksikliklerin tamamlanması ve hizmetlilere memurluk kadrosu verilmesi ve vergi dilimleri gibi beklentilerin bir an önce hayata geçmesi istediklerini kaydetti.  

Bazı kira, ulaşım ve giyim yardımı gibi hatta büyükşehir tazminatı adı altında personel temininde güçlük çekilen yerlerde görev yapan personel desteklenmesi gerektiğini belirtti.

 Kamuda Personel Rejimi ve Sendikalar Kanunu’nda da çalışanlar için düzenlemeler yapılması gerekliliğine dikkat çeken Önder Kahveci Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılının başladığı Cumhuriyetin 100. Yılında kamu çalışanlarının “Mutlu Çalışan Mutlu Türkiye” idealine ulaşmasını sağlamak için kararlı bir mücadele gerçekleştireceklerini kaydetti. 

 

Yaşar Yıldırım: Kamu Çalışanlarının Meselelerinin Çözümüne Destek Olduk, Olmaya da Devam Edeceğiz

Genel Kurulumuzda bir konuşma gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım kongremizin hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında Türkiye Kamu-Sen’in her zaman yanında, kamu çalışanlarının meselelerine çözümü için hep destek olduklarını olmaya da devam edeceklerini kaydetti.Kamu çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi’nin her an ve her zaman yanlarında duracağını kaydetti. 

Türkiye Kamu-Sen’in milli ve güzide bir sivil toplum örgütü olduğunu dile getiren verdikleri mücadeleden, devletten ve milletin yana aldıkları tavrın her zaman çok değerli olduğunu belirtti.

 

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda önceki Genel Başkan Önder Kahveci yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

 Genel Başkan Yardımcısı (İdari İşler)     Ümit TURHAN

 Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler)     Kenan KARAÇAM

 Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlandırma)      Mücahit Gökhan ŞAHİN

 Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Basın)       Mustafa KÖSE

 Genel Başkan Yardımcısı (Toplu Söz.Mevzuat) Kemal KAZAK

 Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler)  Orhan YILMAZ